PERSBERICHT van de slotzitting van de Synode vGKN 2018-2021: vertrouwen. Noordwolde, 2-10-2021

De opening van de slotzitting van de synode van Frieschepalen-Siegerswoude III vormde de leidraad van de vergadering. De ontvangende kerk van Noordwolde opende de vergadering met de worden van Spreuken 3:5-6: ‘Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken’.
Er was dankbaarheid dat we weer bij elkaar konden zijn als vergadering en een aantal gasten. In goede harmonie en grote saamhorigheid werd uitgebreid gesproken over de manier van kerk zijn in onze tijd. De kerken spraken over de manier waarop zij tijdens de corona crisis de gemeenschap met de HEERE en met elkaar hebben gezocht. Ook werd besproken hoe we in deze tijd van grote zorgen en spanningen het evangelie kunnen delen met de mensen om ons heen, in de wijk of plaats waar we gesteld zijn. Als klein kerkverband mogen we vertrouwen hebben: ook voor de toekomst. We zijn met weinig, maar ervaren zegen. De HEERE wijst de weg, wij mogen volgen.
Er werd besloten een toerustingsavond te organiseren over het onderwerp ‘Wat geven we aan onze jongeren mee ten aanzien van relatievormen?’.
De financiën zijn op orde. Om dit ook in de toekomst vast te houden werd het quotum binnen de vGKN voor het eerst in haar ontstaansgeschiedenis verhoogd: van 10 naar 12 euro per ziel.
Er werd een nieuw nummer van het vGKNieuws gepresenteerd met als thema ‘Haat, liefde en de Psalmen’. Het is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De opening van de volgende synode werd vastgesteld op D.V zaterdag 2 april 2022 om 9.30 uur te Frieschepalen. Hierna sloot Ds Bijleveld de synode.

Nieuws

Kort verslag van de openingszitting van de synode van Noordwolde (2024-2025) van de (voortgezette) Gereformeerde Kerken in Nederland, te Noordwolde op zaterdag 6 april 2024

Lees meer...

Agenda voor de openingszitting van de Synode van Noordwolde van de vGKN op zaterdag 6 april 2024, om 9.30 uur

Lees meer...