In september hopen we in Zevenhuizen weer van start te gaan met de cursus Basics van de Bijbel. We gaan samen nadenken over de toekomst van de aarde, de eindtijd, het duizendjarige rijk en nog meer.

In september hopen we weer van start te gaan met de cursus Basics van de Bijbel. Vorig jaar hebben we het boekje Basics van de Bijbel van de auteur Jasper Klapwijk behandeld. De laatste avond ging over de toekomst, maar daarover is nog veel meer te vertellen. Daar wil ik dit seizoen graag mee verder gaan, met als centrale thema: de toekomst. We gaan samen nadenken over de toekomst van de aarde, de eindtijd, het duizendjarige rijk, sterven en opstanding, begraven en cremeren, de hemel en de hel, de wederkomst, het eeuwige leven… Heel diverse onderwerpen! Daarom kunnen ook nieuwe deelnemers zonder problemen meedoen: de onderwerpen zijn ook zonder de voorkennis van vorig jaar begrijpelijk. 

Voor wie nieuw instroomt en graag meer wil weten over de opzet van de cursus: aan de hand van een powerpointpresentatie vertelt de cursusleider over het onderwerp en geeft verdieping. Tijdens de cursus kunnen vragen worden gesteld. De presentatie is na afloop van de cursusavond te downloden via de website van de vGKN.

Wanneer en waar?

De cursus bestaat uit 10 lessen en een gezellige slotavond, gegeven van september t.m. april. De cursus in Zevenhuizen wordt gegeven op maandagavond van 19.30 tot 21.15 uur. Locatie: “De Lelie van Sharon”, Veldstreek 15, 9354 VA Zevenhuizen. NB: het is mogelijk dat de tweede helft van de cursus gegeven wordt op een andere locatie, maar dit is nog niet zeker.

 

De data voor seizoen 2019/2020 zijn: 

 

30 september, 14 oktober, 4 november, 18 november, 2 december, 13 januari, 27 januari, 10 februari, 2 maart, 16 maart en als slotavond 30 maart

 

Kosten en opgave 

 

De kosten bedragen €20.- per persoon, €30,- voor een echtpaar. 

U kunt zich aanmelden bij ds. Douma via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (of telefonisch: 0594-795159). Opgave graag voor 22 september. 

 

Graag tot ziens, ds. J.J. Douma – van der Molen

 

Nieuws

Kort verslag van de openingszitting van de synode van Noordwolde (2024-2025) van de (voortgezette) Gereformeerde Kerken in Nederland, te Noordwolde op zaterdag 6 april 2024

Lees meer...

Agenda voor de openingszitting van de Synode van Noordwolde van de vGKN op zaterdag 6 april 2024, om 9.30 uur

Lees meer...